3DDen podporuje organizaci KidsLoveSport, která sportem pomáhá dětem z dětských domovů

Společnost 3DDen, která se zabývá 3D tiskem z ekologického materiálu oPET z mořského odpadního plastu, pamatuje i na CSR aktivity. Podpořila organizaci KidsLoveSport darováním medailí na sportovní a pěvecké soutěže po celé republice.

„Uvědomujeme si, že v dnešní době je velmi potřebné pomáhat institucím podporujícím děti, které neměly tolik štěstí, aby měly pevné a stabilní zázemí v rodině. A sportovní aktivity těmto dětem dávají nejen lepší fyzickou kondici, ale učí je i disciplíně, zodpovědnosti a podporují sebevědomí a sebedůvěru,“ řekl Honza Hřebabecký, CEO a zakladatel společnosti 3DDen.

3DDen dodává pro bono organizaci medaile na sportovní a pěvecké soutěže. Medaile jsou vyráběny metodou 3D tisku ve velké tiskové farmě v pražském Xaverově. Zde se na tisk medailí, trofejí a dalších produktů pro sport, kulturu a různé události specializují. Na pokročilých tiskárnách ale dokáží vytisknout i velká loga, dekorace či nábytek na míru.

„Úspěch a jeho ocenění jsou pro děti velmi důležité a sportovní aktivity jim pomáhají učit se důležitým sociálním dovednostem. Pravidelná sportovní aktivita podporuje fyzickou kondici, pomáhá udržovat zdravou váhu a zlepšuje celkovou tělesnou kondici. Sport nabízí prostor pro učení se týmové práci, komunikaci a budování vztahů s vrstevníky a trenéry,“ říká Petr Marinčić z organizace KidsLoveSport.

Hlavním posláním organizace KidsLoveSport je podpora pohybové aktivity dětí v dětských domovech, s ambicí otevřít jim cestu k nalezení radosti a záliby v aktivním trávení volného času. Tímto způsobem usiluje o poskytnutí pevného základu pro jejich lepší a úspěšnější start do života.

Poslední novinkou 3Dden je zaměření na oPET, zcela nový recyklovaný materiál, který může být řešením problému zamoření planety plastem vyrobeným často pro jednorázové účely. 3DDen jej jako první na světě používá při inovativním 3D tisku na tiskárnách vlastní výroby. Vznikají takto nejrůznější předměty od sošek, dekorací do interiéru, reklamních předmětů, sportovních pohárů, přes nábytek, až po velké instalace, u kterých se kreativitě a možnostem meze nekladou. Dalším projektem 3DDen byla v rámci spolupráce s Českým olympijským výborem kopie Eiffelovy věže u jezera Most výšky 14 metrů, váhy 1,36 tuny a vyrobena právě z materiálu oPET. Pro projekt T-Mobile Olympijský běh pak 3DDen dodal medaile taktéž vyvinuté a vyrobené na vlastních tiskárnách.