Novou generální ředitelkou české pobočky Accenture se stává Lenka Madliaková

Novou generální ředitelkou české pobočky Accenture se s platností od 1. září 2022 stává Lenka Madliaková. V nové funkci nahrazuje dosavadního ředitele Roberta Libonatiho.

Madliaková se nové role ujímá po více než 21 letech práce v oblasti technologického poradenství. Svou kariéru začala ve slovenské pobočce Accenture nejprve coby stážistka, poté v roce 2001 jako konzultantka. V roce 2008 se přesunula do České republiky. Kromě českých a slovenských klientů pracovala také pro mezinárodní společnosti působící v Bulharsku nebo Japonsku. Od roku 2018 zodpovídá za technologické projekty v oblastech farmacie, výroby, prodeje spotřebního zboží a automobilového průmyslu. Kromě své nové role ve vedení české pobočky si Madliaková ponechává i dosavadní pozici.

Je absolventkou Ekonomické univerzity v Bratislavě. Žije v Praze s manželem a dvěma dětmi.

“Svět se mění neuvěřitelnou rychlostí, a pokud chtějí společnosti zůstat kompetitivní, musí umět na tyto změny pohotově a správně reagovat. Jedním z mých hlavních cílů v roli generální ředitelky české pobočky je nadále přinášet mimořádnou kvalitu poradenských a technologických služeb našim klientům, být pro ně spolehlivým partnerem i v otázkách inkluze, diverzity a udržitelnosti a v konečném důsledku tak holisticky podporovat růst jejich podnikání. Také chci pokračovat v posilování diverzity uvnitř naší společnosti a přivést do technologií více žen, které se kariéry v IT mnohdy obávají. Jasně se ukazuje, že inovační potenciál je vyšší ve společnostech se silnou kulturou rovnosti, jako je právě Accenture,” říká Lenka Madliaková, nová generální ředitelka české pobočky Accenture.

Lenka Madliaková, generální ředitelka české pobočky Accenture