Danish Agro, jejíž součástí je i česká společnost Agromex, spustila globální platformu použitých strojů. Celkový počet přesahuje 3 000 zemědělských, stavebních a lesnických strojů.

Zemědělská skupina Danish Agro, která je vlastníkem české společnosti Agromex, spustila zcela novou platformu pro použité zemědělské stroje. Prodejci, zemědělci a dodavatelé z celého světa zde mohou najít všechny použité stroje dostupné v rámci skupiny Danish Agro na jediné platformě. Zemědělci ze severní a centrální Evropy známí tím, že se o svou techniku starají a zajišťují tak dlouhou životnost a maximální kvalitu pro dalšího uživatele.

Obchod se zemědělskou technikou se skupině Danish Agro za posledních 8 let výrazně rozrostl a dosáhl v roce 2023 obrat celkové hodnoty více než 820 milionů eur. S aktivitami v 9 zemích se skupina stala největším distributorem zemědělské a průmyslové techniky v severní a centrální Evropě a patří mezi tři největší distributory v Evropě.

V rámci projektu, na který se skupina zaměřila společně s Mascusem, předním evropským internetovým portálem pro nákup a prodej použitých nejen zemědělských strojů a průmyslových vozidel, nabízí Danish Agro použité kvalitní stroje z 9 zemí. Jejich celkový počet přesahuje 3 000 použitých zemědělských, stavebních a lesnických strojů.

Touto novou platformou chce Danish Agro zvýšit hodnotu veškerých použitých strojů tím, že maximalizuje povědomí a zájem o použité stroje ze severní a centrální Evropy. Obecně mají tyto stroje vysokou výbavu, a navíc jsou zemědělci ze severní a centrální Evropy známí tím, že se o svou techniku starají a zajišťují tak dlouhou životnost a maximální kvalitu pro dalšího uživatele.

„Cítíme a vidíme obrovské možnosti na trhu ojetých strojů. Chceme výrazně posílit a rozvinout tento segment. Manažersky posilujeme oddělení prodeje použitých strojů, abychom mohli lépe reagovat na poptávku a poskytovat našim zákazníkům ještě lepší služby. Tento krok je strategickým rozhodnutím, které je součástí širší strategie naší mateřské společnosti Danish Agro. Naším cílem je vytvořit robustní a efektivní systém pro prodej použitých strojů, který nám umožní lépe naplnit potřeby našich zákazníků a zároveň posílit naši pozici na trhu,“ uvedl Petr Mikuláš, jednatel společnosti Agromex.

„Naším cílem je rozvoj značky Agromex v širším spektru zákazníků. Zákazníci chtějí být součástí ekosystému společnosti Agromex a vlastnit traktor Fendt, protože jim to poskytuje benefity díky rozšířené celorepublikové prodejní i servisní síti, kvalitním poprodejním a finančním službám,“ uvedl Jakub Hurta, obchodní ředitel společnosti Agromex.

Jens Skifter, ředitel skupiny zemědělských a průmyslových strojů ve společnosti Danish Agro, řekl: "Tuto jedinečnou platformu jsme chtěli nabídnout již několik let a nyní ji konečně uvádíme do provozu. S použitými stroji obchodujeme celosvětově již mnoho let, ale společně s Mascusem jsme definovali jednotnou strukturu, kde naši obchodní partneři mohou nabídnout již nepotřebnou techniku, evropští prodejci najdou to, co hledají, a totéž platí pro zemědělce, dodavatele a podnikatele v celé Evropě i ve světě."

Rickard Krøtø, generální ředitel společnosti Mascus International, dodává: "Jsme šťastní, že si nás společnost Danish Agro vybrala ke spolupráci na tomto projektu. Danish Agro je největším distributorem zemědělské techniky v severní Evropě a my jsme se přizpůsobili jeho potřebám. S odborníky na obchodování ze skupiny Danish Agro a našimi IT jsme našli nové způsoby optimalizace struktur, které společnosti Danish Agro umožňují plynulejší provoz
s rychlejším obratem zásob použité techniky."

Platforma je v provozu a najdete ji zde: https://trading.danishagromachinery.com/