Xero Shoes přináší přirozený pohyb do kategorie bot pro volný čas se třemi novými každodenními styly

Mezi novinkami je také ultralehká výkonná a outdoorová obuv na jaro 2023.

Většina spotřebitelů spojuje minimalistickou obuv se sportovní obuví. Mezi nejprodávanější boty Xero Shoes patří běžecká, turistická a fitness obuv, ale požadavkem zákazníků byla volnočasová obuv, která poskytuje pohodlí inspirované bosou nohou. Xero Shoes tak přidává k rozrůstající se nabídce bot 3 nové modely pro volný čas. Dále pak i další model pro fitness a podobné sporty a ultralehkou obuv pro turistiku vyvinutou ve spolupráci se značkou Michelin.

Novinkou pánské řady jsou Xero Shoes Glenn, celokožené volnočasové boty typu Oxford. Xero Shoes Dillon pak vylepšuje ikonickou siluetu tenisek pro muže a ženy rozšířenou špičkou ve tvaru chodidla. Xero Shoes Sunrise jsou slip-on boty ideální pro cestování a kempink. Xero Shoes Prio Neo je novou generací nejprodávanější fitness obuvi značky Xero. Xero Shoes Scrambler Mid je možná nejlehčí turistická bota na světě, a to díky tenké a výkonné podrážce Michelin FiberLite.

„Jsme jednou z nejrychleji rostoucích značek v USA, a to z velké části díky doporučením našich zákazníků, kteří jakmile začnou nosit boty, které umožní jejich chodidlům přirozeně se pohybovat a fungovat, nechtějí nosit nic jiného,“ říká Steven Sashen, CEO a spoluzakladatel Xero Shoes.

Každý z uvedených nových modelů se vyznačuje rozšířenou špičkou ve tvaru chodidla a nízkým profilem podporujícími rovnováhu a obratnost, dále pak flexibilním designem pro přirozený pohyb a patentovanou podrážku FeelTrue® se zárukou 8 tis. km.

„Naše nová řada přináší boty, které budou vyhovovat potřebám a stylu každého, ať už žije převážně ve městě, rád se věnuje turistice a outdoorovým aktivitám nebo potřebuje boty na trénink či do posilovny,“ dodává Steven Sashen.

PERFORMANCE

Xero Shoes Prio Neo (dámské i pánské) – Sportovní tréninková bota nejen do fitness centra

Upgrade nejprodávanějších bot Xero Shoes, Prio Neo vypadá ještě elegantněji s jednolitou konstrukcí a svrškem ze síťoviny. Podšívka odvádějící vlhkost vás udrží v pohodě a pro značku charakteristický napínací systém Xero Shoes drží vaši nohu bezpečně na místě ať již budete zvedat závaží v posilovně nebo se věnovat jinému cvičení či tréninku.

Hmotnost: 272.2g (M9 US) / 221.2g (W7 US)

Cena: 3000 Kč

OUTDOOR VE SPOLUPRÁCI S MICHELIN

Xero Shoes Scrambler Mid (dámské i pánské) – Ultralight, Technical Hiking Boot

Scrambler Mid jsou boty stejně technické jako jednoduché, a přitom zůstávají ultralehké (pouhých 289 g, M9). Podrážka Michelin FiberLite poskytuje bezkonkurenční flexibilitu a trakci v jakémkoli terénu se zkrácenými výstupky inspirovanými pneumatikami pro horská kola. Tato středně vysoká bota vám při horských túrách či toulkách přírodou nabídne extrémní obratnost, a to v maximálním pohodlí a pevnosti díky designu respektujícímu tvar nohy.

Hmotnost: 289.2g (M9 US) / 226.80g (W7 US)

Cena: 4500 Kč

LIFESTYLE, VOLNOČASOVÉ NOŠENÍ

Xero Shoes Sunrise (dámské i pánské) – Camp and Travel Slip-on Shoe

Sunrise jsou udržitelné, superlehké slip-on boty vyrobené z recyklovaných materiálů. Svršek z mikrovlákna je voděodolný, přesto je hedvábně hladký, zatímco nášlapná pata vám umožní vklouznout do pohodlí boty ve dne i v noci. Představte si Sunrise jako dokonalého společníka na víkendový výlet nebo dovolenou – hoďte je do batohu nebo si je jednoduše připněte k batohu pomocí integrovaného očka na patě.

Hmotnost: 158.8g (M9 US) / 141.8g (W7 US)

Cena: 1875 Kč

Xero Shoes Dillon (dámské i pánské) – Classic Sneaker

Dillon dělá ikonickou siluetu tenisek pohodlnější díky Xero DNA, včetně prodyšného pleteného svršku vhodného pro vegany a rozšířené špičky ve tvaru chodidla. Nová košíčková podrážka může vypadat „normálně“, ale když si botu nazujete, objevíte flexibilní podrážku s fantastickou zpětnou vazbou. Můžete s nimi dělat parádu na výletech, ale i ve městě, v kavárně či na kulturních akcích.

Hmotnost: 277.9g (M9 US) / 226.8g (W7 US)

Cena: 2750 Kč

Xero Shoes Glenn (pánské) – Men’s Leather Smart Casual Shoe

Jedná se o klasické boty typu Oxford se svrškem z lícové kůže. Vypadají skvěle, ať už máte na sobě oblek nebo džíny. Vzhledem k tomu, že jsou také lehké (289.2 g) a mají širší špičku ve tvaru chodidla, vaše prsty se mohou pohodlně roztáhnout a uvolnit, zatímco flexibilní podrážka, která udržuje celou nohu ve stejné vzdálenosti od země, vám poskytne přirozené pohodlí.

Hmotnost: 289.2g (M9 US)

Cena: 3750 Kč

Všechny nové modely zakoupíte na v internetovém obchodě xeroshoes.eu/cs/ a ve specializovaných prodejnách a e-shopech.

XERO SHOES SUNRISE Forest

XERO SHOES SCRAMBLER MID Deep Lake/Fuchsia