Technologie mineralizace BWT přeměňuje místní vodu na chutnou, navíc doplněnou o blahodárné magnesium a další látky

Doma či v zaměstnání můžete snadno mít chutnou, mineralizovanou a hygienicky nezávadnou vodu podle norem WHO. A navíc ušetříte životní prostředí a pravděpodobně i finanční prostředky.

Pijete běžně kohoutkovou vodu a vadí vám chlór, či jiná nepřirozená chuť? Víte, že chlór sice eliminuje škodlivé látky, ale i pro vaše tělo zdravé minerály? Nebo vám vadí, že se taháte s kilogramy plastu při nákupu balených vod, a ještě tak nepřispíváte životnímu prostředí? Řešením na vše výše mohou být výdejníky vody od společnosti BWT, které vám doma či v kanceláři vyrobí čistou a chutnou vodu. A navíc ji obohatí ji o magnesium, zinek a křemík, které přispějí vaší energii a zdravému fungování celého těla.

„Všechny filtry BWT AQA upravují kohoutkovou vodu v pěti stupních filtrace. Během tohoto procesu dochází k redukci nežádoucích částic, jako jsou těžké kovy (např. měď, olovo, nikl), zápachu a dalších látek narušujících chuť, jako je například chlór. Patentovaná technologie mineralizace BWT přeměňuje místní vodu z kohoutku na chutnou, navíc doplněnou o blahodárné magnesium, popřípadě o další látky,“ říká Jaroslav Žák ze společnosti BWT.

Proč filtrovat vodu?

Kvalita surové vody se v jednotlivých regionech liší. Voda může obsahovat nežádoucí látky, jako např. těžké kovy, měď, příliš mnoho vápníku nebo chlóru. Stejně tak se liší kvalita vodního potrubí po cestě k vám domů.  Tomu však lze čelit filtrací vody a její speciální úpravou. Navíc je filtrovaná voda řešením společnosti BWT obohacena o cenné minerály a stopové prvky, jako je hořčík, zinek nebo křemík.

Hořčík má v lidském těle funkci nositele energie; pomáhá předcházet únavě a může přispívat ke schopnosti organismu relaxovat a bojovat se stresem. Hořčík také podporuje funkci svalového a nervového systému. Po draslíku je hořčík druhým nejdůležitějším minerálem v těle. Oba hrají zásadní roli ve zdraví buněk a tkání. Hořčík je v našem organismu také součástí stovek biochemických procesů a jeho vyrovnaná hladina je důležitá v mnoha ohledech.

Zinek jako antioxidant chrání buňky a může předcházet infekcím a alergiím. Je přítomen například ve vlasech, kostech, kůži, očích a játrech a podílí se také na mnoha důležitých procesech v lidském těle jako součást a aktivátor mnoha enzymů. Naše tělo si zinek nedokáže samo vyrobit a dokáže ho ukládat jen v omezené míře, proto je obzvláště důležité zajistit jeho trvalý a pravidelný přísun.

Křemičitany jsou pak důležité pro zdravou pokožku, vlasy a nehty. Stejně jako v případě zinku si tělo nedokáže křemičitan samo vyrobit, takže je musíme přijímat potravou a tekutinami. Denní potřeba křemičitanů je přibližně 20-50 mg.

Řešení od BWT pro firmy i domácnosti

Se záplavou plastového odpadu na pracovištích a v domácnostech a zbytečnými emisemi CO2 při dopravě lahví s vodou lze velmi snadno něco udělat: používejte místní vodu z kohoutku a upravujte ji (odfiltrujte chlor a zápach, přidejte magnesium). Pro každého se pak ve výdejníku BWT najde to pravé. Ať již máte rádi vodu neperlivou, chlazenou, perlivou nebo horkou, případně ochucenou o osvěžující esence.

Vybírat lze podle velikosti firmy či instituce, stejně tak BWT aktuálně uvádí i řešení pro domácnosti, AQA drink HOME 25. Jedná so nejnovější generaci výdejníku vody, který filtruje, obohacuje a vydává tři různé druhy vody: chlazenou, perlivou a pokojovou. Je navržen tak, aby se do něj vešel filtr BWT a malá láhev CO2 (425 g nebo 640 g k opětovnému naplnění, 600 g na jedno použití). Je dodáván s veškerým příslušenstvím uvnitř a díky kompaktním rozměrům (250x510x440 mm) a minimalistickému designu v černém či bílém provedení jej snadno umístíte do každé kuchyně, obývacího pokoje či zasedačky. AQA drink HOME 25 je vybaven mineralizačním a filtračním řešením, díky čemuž získáte hodnotnou vodu bohatou na cenné minerály.

AQA drink HOME 25 je vybaven patentovanou chladicí technologií Icermetic 3 a karbonátorem z nerezové oceli o objemu 2,5 l s dvojitou cívkou na studenou vodu. Chladící výkon činí až 25 l/h, což je ideální pro domácnosti. Instalace a údržba jsou velmi jednoduché, zejména pokud jde o úkony, jako je výměna filtrů a lahví CO2, které může provádět přímo zákazník. Vše, co je potřeba, je jednoduché připojení k přívodu vody a elektřiny pomocí dodané sady. Připojení k odtoku není nutné, všechny modely jsou vybaveny odpovídající odkapávací miskou.

Nabízí se dvě varianty používání, zakoupení základní sady s příslušenstvím, zásobníky a filtry nebo si lze výdejník pronajmout od 1 690 Kč měsíčně. Další variantou je pak použití filtrů pro baterie, takzvaná poddřezová řešení, kde můžete pak mít čerstvou filtrovanou vodu přímo z kohoutku ve vaší kuchyni.