Kärcher představuje přírodní aktivní čistič, který je vyroben z více než 99 % z přírodních složek

Stále více firem a institucí si uvědomuje, že šetřit životní prostředí je správná cesta. A o to více v situacích, kdy omezením chemických látek nešetří jenom životní prostředí, ale také zdraví svých zaměstnanců a návštěvníků, kteří se pohybují v jejich prostorách.

Příkladem je všestranný přípravek pro odstraňování olejů, tuků a organických látek Přírodní aktivní čistič RM 82N od společnosti Kärcher, který je určen pro vysokotlaké čističe. Přírodní aktivní čisticí prostředek je vyroben z více než 99 % z přírodních složek, a proto je zařazený do seznamu povolených produktů pro ekologickou produkci v Německu.

„Povrchově aktivní látky ve složení pocházejí z pšeničných otrub, kukuřice a dalších přírodních zdrojů a jsou zcela biologicky odbouratelné. Najde využití v ekologickém zemědělství nebo v dopravě, v potravinářském průmyslu, na stavbách nebo v dílnách.  Všude tam, kde je třeba vyčistit stroje, vozidla, traktory, bedny, sudy, chladírny, podlahy, a dokonce i plachty nebo dopravníkové pásy, tento čisticí prostředek úkol splní,“ prozrazuje Lukáš Rom ze společnosti Kärcher.

Tento přírodní aktivní čisticí prostředek neobsahuje silikony, vonné látky ani barviva, je snadno oddělitelný a mimořádně šetrný k materiálům. Díky antikoroznímu složení dokonce i ke kovům a lakovaným povrchům. PressurePro RM82N navíc poskytuje účinnou čisticí sílu i při nízkých teplotách vody a lze jej používat i s vysokotlakými čisticími prostředky s horkou vodou o teplotě až 90 °C.

Kärcher se v posledních letech soustřeďuje na udržitelné produkty a řešení s maximálním nasazením. Zaměřuje se také na snižování použití plastů a významnější využívání udržitelných surovin. Z udržitelnosti dělá nedílnou součást celého dodavatelského řetězce.