Kärcher uvádí dvě novinky řady Professional: mokro-suché vysavače pro stavebnictví a průmysl, pro vysávání velkého množství vody a do zón s rizikem výbuchu

Společnost Kärcher opět rozšiřuje portfolio své profesionální řady a přináší dva nové mokro-suché vysavače pro použití ve stavebnictví, průmyslu, logistice, potravinářství, zemědělství a dalších odvětvích. Stejně tak při nenadálých událostech s velkými úniky vody či rizikem výbuchu.

Speciální vysavač s integrovaným čerpadlem na odpadní vodu Kärcher NT 50/1 K

Ať už na staveništích nebo v průmyslových závodech, vysavač na mokro-suché vysávání NT 50/1 K je speciálně navržen pro rychlé odstranění velkých objemů vody. Díky výkonnému čerpadlu zvládne odčerpat více než 300 litrů znečištěné vody za minutu, včetně hrubých nečistot až do velikosti částic 20 milimetrů.

NT 50/1 K je ideální pro rychlé odčerpání vody, například při silných deštích, záplavách či dalších únicích vody. Výborně se hodí k použití na stavbách, kde je třeba z vybetonovaných prostor odsávat větší množství vody nebo ve zpracovatelském průmyslu, kde jsou čištěny velké plochy a vodu je třeba následně odsát. Vysavač pro mokro-suché vysávání je mimořádně výkonný, robustní a snadno přenosný. Splňuje nároky náročného úklidu, ale i ty nejvyšší požadavky pro stavby a průmyslové podniky.

Disponuje výkonným čerpadlem na odpadní vodu, vypouštěcí hadicí, falešným vzduchovým ventilem pro synchronizaci průtoku vody, robustním kontejnerem s nárazníkem, držadlem a nastavitelnou rukojetí. Integrovaný filtrační koš na hrubé nečistoty chrání čerpadlo před poškozením kameny, listím nebo kusy dřeva.

Bezpečnostní mokro-suché vysavače Kärcher NT 75/1 Me Ec H a M Z22

Jedná se o robustní stroje pro čištění podlah, strojů a skladové techniky výrobních a logistických budov, včetně zóny 22 kde hrozí riziko výbuchu.  Dále najdou využití na pracovištích, kde se manipuluje s jemným prachem, například v zemědělství a potravinářství. Jeho výhody ocení také na velkých stavbách, například tam, kde vzniká velké množství cementového prachu. Vybírat můžete ze dvou variant, a to podle toho, jaký typ nebezpečného materiálu potřebujete vysávat, NT 75/1 Me Ec H Z22 (prach třídy H) nebo NT 75/1 Me Ec M Z22 (prach třídy M).

NT 75/1 Me Ec H Z22 je bezpečnostní vysavač pro použití v zóně 22 (odolné proti výbuchu). S tímto vysavačem na mokro-suché vysávání lze účinně a s maximální bezpečností odstraňovat hořlavý́ prach a prach třídy H. Zařízení bylo certifikováno nezávislým zkušebním ústavem IBExU, a proto má oficiální certifikát pro použití v zóně ATEX 22. Mezi další výhody stroje patří účinná bezuhlíková EC turbína, která zaručuje životnost více než 5 000 hodin, výjimečný sací výkon s průtokem vzduchu 40 l/s a podtlakem 220 mbar měřeným na přípojce sací hadice, plochý skládaný filtr Safety / HEPA vyrobený z materiálu z PES vláken s dvojitým potahem PTFE a v neposlední řadě kompletní antistatický systém. Plně elektrostaticky uzemněný, účinně zabraňující elektrostatickému výboji.